Cercar en aquest blog

divendres, 25 de desembre del 2009

WebQuest

És un tipus d'activitat didàctica que consisteix en fer una investigació guiada amb recursos provinents d'internet i que promogui el treball cooperatiu i l'autonomia dels alumnes.
Les WebQuest són utilitzades pels mestres com a recurs didàctic ja que permeten el desenvolupament d'habilitats de manipulació d'informació i el desenvolupament de competències relacionades amb la societat de la informació.
Té la següent estructura:
L'objectiu és extendre i processar el coneixement.
Enllaç:
Tria: L'origen de la vida.

Introducció

En aquesta WebQuest ens fan un petita introducció sobre el tema, ens expliquen que a dia d'avui encara és un misteri l'origen de la vida i que tot el que sabem són teories d'alguns científics com Oparin o Geaorge Wad els quals van ser els que van formular teories sobre la formació dels components essencials per als organismes vius.

Tasca:

Es plantegen unes activitats a realitzar i es deixa clar que els alumnes han d'utilitzar tots els recursos que tinguin al seu abast per tal d'aconseguir trovar les solucions (enciclopèdies, llibres de consulta, internet..). Han de presentar els els resultats en tres formats: word, PowerPoint i pàgina web. Es formaran tres grups de treball per a la investigació i cada grup utilitzarà un format diferent d'entrega.
Aquestes són les activitats a fer:

Grup Primer

¿Qué es l'origen de la vida?

¿Hi ha mès d' una teoría? Quines?

La química com a fons.

Grup Segon

La teoria de Oparin.

L' experiència de Miller.

L' origen de la vida y la Biologia.

Grup Tercer

Els coacervats.

L' estructura cel·lular.

La fotosíntesis.

Procés:

Primer s'ha de fer un estudi previ sobre les teories de l'origen de la vida. S'han d'utilitzar tots els recursos necessaris per tal de dur a bon port totes les tasques i poder saber sobre el que es vol investigar.

Recursos:

Aqui els mestres exposen enllaços per a poder trovar informació i poder seleccionar, per treballar-la, tota l'informació que calgui.

Font

Evaluació:

Els mestres evaluaran els treballs depenent del contingut del treball el qual ha de respondre a les qüestions plantejades en la secció tasca, també es fixaran en la claredat del text escrit al PowerPoint, si han posat imatges relacionades, si hi ha interacció amb la presentació, si hi ha enllaços.

Conclusió:

Al final es fara un anàlisi de tots els treballs realitzats i es fara una posada en comú acompanyada d'una crítica constructiva de tota a investigació.

Valorar un exemple de WebQuest:

He triat aquesta WebQuest perquè m'ha semblat que estava tot bé estructurat i explicat detalladament. A més el tema és prou emocionant com per a poder engrescar la curiositat dels nens.
Per una part faran servir recursos tecnològics com poden ser: PowerPoint, Word i pàgines web per tal de trovar tota la informació que necessiten.
Per altre part aprendran a treballar cooperativament i d'una manera diferent a la que estan acostumats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada