Cercar en aquest blog

diumenge, 27 de desembre del 2009

Projecte Telemàtic

Els projectes telemàtics cooperatius són tasques escolars en grup que es duen a terme entre diverses escoles a través d'Internet. El seu funcionament es basa en les interaccions telemàtiques que es donen entorn d'un projecte o centre d'interès compartit amb altres escoles.
Els mestres de diferents escoles es posen d'acord per dur a terme activitats a través d'Internet, utilitzant el correu electrònic, fòrums, xats, i/o videoconferències per tal que l'alumnat pugui comunicar-se a partir de diferents temes i propostes.

Sàlix i els sentits


Es tracta d'un projecte pensat per facilitar el treball dels sentits a l'educació infantil.
El fil conductor és un personatge de ficció -en Sàlix- que introdueix cada sentit i proposa unes activitats.
Totes les escoles participants tenen una caixa amb materials relacionats amb els sentits. Des de la coordinació del projecte es fan suggeriments per utilitzar els materials i es proposen activitats, algunes de les quals estan encaminades a completar la pròpia caixa amb les creacions i les aportacions dels nens i nenes.
Al llarg del projecte, de forma puntual, es demanen a les escoles unes senzilles aportacions (bàsicament d'imatges) per via telemàtica, que es van incorporant a la web.


Els objectius d'aquest projecte és potenciar el treball cooperatiu entre mestres i alumnes, fomentar l'ús de les tecnologies de la comunicació i portar materials i recursos per a l'estudi dels sentits.
L' edat en educació infantil és de 4 o 5 anys.
L' idioma del projecte és el català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada