Cercar en aquest blog

dissabte, 5 de desembre del 2009

Conferència "Fer de Mestre" per Eulàlia Bosch

En aquesta Conferència es van tractar ,entre altres, aspectes com la importancia que té el diàleg amb la ciència, la llar, la filosofia, l’escola, l' interès per l’educació.
Per a ella FER DE MESTRE hauria de ser el títol d’una sèrie de conferències o d’un programa permanent en una escola ja que quan es treballa amb nens, no hem de pensar en els nens com a nens, sinó com a nens que creixen. Nosaltres, en canvi, ja som grans i molts no ho volem ser. Estem constantment canviant, tots els nens i nenes que estan davant nostre creixen constantment. Els nens són els veritables estrangers . La veritable estrangeria són els nens que tenim davant. La docència ajuda als nens a assolir el nivell de coneixement que els caldà per sobreviure. Les escoles de han de realitzar treballs sobre estudiar la ciutat. Aprendre a conèixer la pròpia ciutat és aprendre a buscar el que no és té. Els nens són curiosos i és sobre aquesta curiositat sobre la qual hem de treballar i l’hem d’alimentar. Cal una ciutat sencera, ningú és tan fort per si sol, com per poder fer passar la curiositat del nen.Consisteix en acompanyar als alumnes i en permetre mostrar a aquests, la confiança que dóna que algú t’acompanyi. Hem de fer de les arts les nostres aliades. Aquestes generen el plaer de la contemplació i de la comprensió.A l’exposar-se a les arts, el mestre pot acabar d’esdevenir mestre i mostrar els seus encants.Per ser docent cal voler ser savi. Per ser savis ens hem d’ajudar de les arts.L’arquitectura i la música, són les dues formes d’art que es viuen des de dins. Fer de mestre vol dir fer d’acomodador.
Finalment menciona que l’Eulàlia compara els alumnes amb RUMIANTS. Els rumiants deixen l’estable, mengen l’herba i tornen a l’estable a rumiar. L’escola es el lloc on tornar i integrar a la vida pròpia allò que s’ha après.
Any cerdà; hem de conèixer la ciutat en la qual estem vivint. L’hem de conèixer suficientment, com per poder ajudar als alumnes a conèixer-la.• Aquest projecte permet conèixer a través d’internet, totes les escoles que podem trobar en un espai de territori, de la mateixa manera que podem saber/veure on són/on hi ha els edificis més emblemàtics de la ciutat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada