Cercar en aquest blog

divendres, 25 de desembre del 2009

Seminari dia 15

La sessió del dia 9/12/09 es va iniciar amb l'entrega dels treballs sobre el llibre de L'elogi de la feblesa i amb la lectura d' un fragment sobre aquest que fos important per a nosaltres.
Tot seguit vam continuar amb les posades en comú sobre l'actualitat educativa per part de les nostres companyes Anna i Aylén.
L' Anna Español va començar explicant algunes de les notícies que va trovar durant la setmana com per exemple que les escoles volen estar lliures de menjars basura, que els alumnes de primària estaran sense portàtils fins que s'instal·lin completament a secundària. La notícia que va voler descriure més detalladament va ser una que explicava la mort d'un nen a conseqüència d'un joc macabre que s'està fent últimament a les escoles. Aquest consisteix en asfixiar-se per tal de buscar noves sensacions o sencillament per veure qui aguanta més.

L' Aylén ens va explicar la modifiació del calendari escolar a causa de les altes temperatures a l'estiu i que hi ha un acord entre el PSOE i ERC per tal de treure els crucifixes de les aules de les escoles públiques.
Una altre notícia era que les FP de grau mig es podran cursar sense el títol de la ESO i després es podrà accedir a Batxillerat amb l'opció de poder treure-se'l en un any.

Un cop acabades aquestes posades en comú va arribar el torn de les descripcions de les revistes educatives per part de la Maria Perez i la Maria Garcia.
Per una part la Maria Perez ens va presentar la revista Barcelona Educació la qual es dividix en una editorial, notícies, som xarxa, protagonistes, jo també educo, a fons, radiografia, apunts, participció, entrevista, oberts al món i una mica de tot.
El tema que va escollir per a debatir va ser el fet de convertir les escoles privades en públiques.

Per altre part l'altre Maria ens va presentar la revista "Cuadernos de pedagogia" la qual s'edita a Barcelona des de l'any 1980 amb un cost de 13 euros i una periodicitat mensual. El director d'aquesta revista és Sebarroja.

Reflexió

La meva reflexió del dia té a veure amb l'autor del llibre "L'elogi de la feblesa". Aquesta història és un gran exemple de com es pot arribar a aconseguir fer realitat un somni que d'entrada sembla impossible o massa difícil d'aconseguir. Aquest autor ha de servir-nos de reflexe de nosaltres mateixos com a persones que estem en camí de fer coses importants i que de vegades podem caure en moments de desesperació perquè no sempre surten les coses com un vol. Un mirall on poder mirar-nos i reflexionar un moment sobre el que realment desitjem i la implicació que hem de fer per tal d'aconseguir el que ens proposem, encara que a vegades tinguem dificultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada