Cercar en aquest blog

dissabte, 5 de desembre del 2009

Visita a l'espai educatiud'una entitat o exposició d'interès públic

El MNAC situat al parc de Monjuic, és el museu d'art de Catalunya. És continuador de la tasca de recuperació i conservació patrimonial iniciada a Catalunya durant la segon meitat del s. XIX.
El 1990 la llei de museus de Catalunya el va declarar museu nacional, fruit d'aquesta aplicació el museu articula una xarxa de la qual formen part tres museus secció:
La biblioteca museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, el museu Cau Ferrat de Sitges i el museu comarcal de la Garrota d'Olot.
En aquest museu es poden veure diferents estils:
-Romànic.
-Gòic.
-Reinaxement i Barroc.
-Art Modern.
-Dibuixos gravats i cartells.
-Numismàtica.
Hi handiferents activitats a fer i a escollir:
-Dansa de fades i follets.
-Jocs de llums , ombres i volums.
-Modernisme.
-natura màgic.
-Col·lecció de mirades.
-L'hora blava.
-Identitas.
-El bestiari.
-Els pintors frontals.
-Fem un retall.
Segons l'activitat que es vulgui fer es pot escollir el tipus de visita:
-Visita taller: Aquesta modalitat ofereix un recorregut pe les sales d'exposició on es presenten els continguts de cada proposta a través d l'observació sistemàtica d'una selecció d'obres de les col·leccions. Una vegada al taller s'exploren els coneixements adquirits a la visita a partir de l'expressió creativa, tot intervenint sobre suports i materials molt diversos.
-Visita comentada: Un educador condueix e grup a través de les sales d'exposicions del museu. A partir del contacte directe amb les obres d'art i de la interacció amb els membres del grup es proposa desenvolupar la capacitat de diàleg, observació, anàlisi, relació i de síntesi dels alumnes.
-Visita dinamitzada: A més a més del contacte directe amb les obres d'art, s'utilitzen una sèrie de recursos materials i d'stratègie que complementen i permeten una major interacció entre els membres del grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada