Cercar en aquest blog

dimecres, 11 de novembre del 2009

seminari dia 9

Aquesta sessió va començar amb la posada en comú, de la revista Guix, del nostre company de classe Edu. Aquesta revista, començant per la portada, està composta per l'editorial, un monogràfic que explica molt detalladament l'escola rural, hi ha un apartat d'experiències on es reflecteixen propostes per millorar l'educació, un altre sobre l'escola, el territori i la comunitat, també hi ha el tema del curs on parlen una mica de la forma que incideix la LOE als centres, una reflexió sobre pràctica i un recull. Dintre d'aquest recul hi han diiversos apartats:
-Hem llegit.
-Trovades.
-Convocatòries.
-Materials i treballs.
-Notícies.
-Webs.
Per acabar, el final de la revista, conté una tira còmica.
El nostre company va decidir que la religió com a assignatura en comparació amb l'educació per a la ciutadania era el tema a debatre, peró es va decidir que no entrariem en debat ja que era un tema ja tractat.
Llavors vam entrar en un altre tema: L'anglès i les noves tecnologies gratuïtes a partir de p3. És un aspecte molt tenir en compte ja que l'iniciació a una tercera llengua, en aquest cas una tant important com és l'anglesa, quan abans es faci molt millor.
Per últim es va parlar de la setmana de pràctiques que començara la setmana del 16 de Novembre.
El Dilluns es farà una conferència "FER DE MESTRE" a càrrec d'Eulàlia Bosh, professor de filosofia i autora del llibre Educació i vida quotidiana, entre d'altres. També es farà una altre sobre "La web 2.0 i l'educació al cibernàrium".
El Dimarts es fara una jornada de pràctiques acompanyat d'un estudiant de tercer curs al seu centre escolar.
El Dimecres es farà una visita a un centre socioeducatiu vinculada al mòdul Societat, Família i Educació.
El Dijous es farà una visita a un centre educatiu escolar en grups de 15/20 alumnes seleccionats entre els diversos seminaris i acompanyats per un tutor.

Per últim, el Divendres es farà una visita a l'espai educatiu d'una entitat o exposició d'interès públic, a realitzar de forma individual o en grup però tenint en compte que a cada seminari no hi pot haver més de dos estudiants que presentin una mateixa entitat.

Reflexió

Per fi arriba una de les setmanes més esperades de tot l'any, la setmana de pràctiques. En aquesta classe ens van explicar tot el programa a seguir i totes les activitats que haurem de fer.
Crec que es de molta ajuda que ens expliquin d'una manera tant personal tot el que haurem de fer i com ho haurem de fer.
Veig que està tot molt organitzat i que, per tant, ens serà tot molt més fàcil dur-lo a terme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada