Cercar en aquest blog

diumenge, 1 de novembre del 2009

coed 30 d'Octubre

L'inici de la classe va començar amb una recitació d'un poema que el nostre company David Cortés va realitzar perfectament. Aquest poema parlava dels mestres i del paper que desenvolupen.
Tot seguit vam fer l'entrega dels treballs "Com parlar bé en públic?" que hem estat fent amb tant d'esforç durant una temporada. Aquest treball només comptarà com a pressentat, és dir, no hi haurà una nota qualitativa.
Desprès d'haver fet les entregues vam organitzar-nos per decidir els torns i els dies de debat que haurem de fer sobre algun tema relacionat amb l'educació. El meu grup ja a escollit el tema a debatre: L'autoritat a l'aula. L'elecció dels torns i dels dies va ser per sorteig.
Seguidament vam llegir un article de l'Albert Om on explicava un tema que hem estat donant a classe: Les llegendes urbanes. Explicava una petita història que una parella d'enamorats van experimentar en el conegut restaurant d'en Ferran Adrià, el Bulli. Aquesta parella van demanar dues ampolles de vi de 5000 euros cadascuna i, en saber-ho, el famós cuiner es va apropar a la taula per felicitar i elogiar la decissió. Com a resposta els van convidar a una degustació totalment gratuÏta. A l'hora de pagar, quan van veure la factura van haver de treure totes les targetes posssibles per fer front al pagament. És clar que després en una entrevista al senyor Ferran es va desmentir aquest fet.
Un cop llegit aquest article ens van repartir uns textos d'en Jesús Tusón on explicava l'importància de la llingüística i la diversitat de lleguatges que hi han.
Per acabar ens van repartir uns textos de l'Emili Teixidor sobre la lectura i la vida.

Reflexió

Aquesta classe ens ha de servir per reflexionar sobre l'importància que té l'ús correcte de les llengües i del fet que no podem permetre l'extinció dels idiomes més dèbils.
És evident que hi han llengües que fan ombra a d'altres considerades més petites, per tant em de ser conscients de que em de fer tot el que estigui a les nostres mans per canviar aquesta realitat i ser capaços de cuidar de no perdre-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada