Cercar en aquest blog

dimarts, 3 de novembre del 2009

Reflexió sobre un anunci televisiu

OBJECTIUS TREBALL:
1. Explicar-ne la història que ens transmet (lectura de la informació explícita)
2. Anàlisi dels aspectes formals: decorats, enquadraments, colors, música, ritme, etc.
3. Anàlisi dels personatges i models que ens transmeten
4. Anàlisi del discurs verbal: text, eslògan...
5. Valoració personal de l'anunci

1. En aquest anunci surten tres reporteres, amb un càmera inclòs, fent una petita demostació del seu producte. Primer van a una casa i pregunten a la mare com s'ho fa per rentar la roba. Aquesta contesta que té problemes a l'hora de treure les taques, fins i tot posant la rentadora amb aigua calenta.

Després surten les reporteres convidant a totes les dones a anar a la plaça per veure una petita demostració. Presenten el producte com la solució definitiva i quan acaben la demostració s'escolta una ovació general. Fins i tot surt la mare dient estar impresionada.

Un producte per diferents taques, teixits, colors i temperatures.

2. És un poble petit, segurament de pocs habitants, com si fos una petita aldea de muntanya. La gent, evidentment, són persones grans amb vestimentes velles. La música, s'ha de dir, que acompanya bastant a l'anunci ja que semblen xarangues o música folklòrica.

3. Si ens fixem bé, en aquest anunci només surten dones grans. En cap moment surten homes (ja siguin petits o grans). És un model masclista totalment, ens volen transmetre uns valors desfasats en el temps, és a dir, si fa 50 anys el que era normal era que les dones fessin les tarees doméstiques ara aixó està totalment fora de context. Avui dia el paper de l'home en l'àmbit domèstic ha canviat. Ens trovem en una societat igualitaria on el paper de la dona té la mateixa importància que el de l'home.

4.L'eslògan d'aquest anunci és: "Por fin un quita manchas definitivo".

5. La meva opinió és que veig un anunci masclita des del començament fins al final. Penso que a dia d'avui trovar un anunci com aquest és totalment inadmissible. Hem de ser conscients de l'importància de l'igualtat entre sexes i no donar l'esquena a comportaments d'aquest tipus. S'ha de denunciar qualsevol maltractament físic o psicològic i ser intolerants amb els qui no promoguin la igualtat de gèneres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada