Cercar en aquest blog

diumenge, 29 de novembre del 2009

COED 20 Novembre 2009

Descripció

La setmana de pràctiques va començar amb una conferència molt instructiva titulada "Fer de mestres". L'encarregada de portar a terme aquesta conferència va ser l'Eulàlia Boix.
Fer de mestres podria ser el títol d'una serie de conferències però hauria de ser el d'un programa permanent. Tots els presents aquell dia, de ben segur, van quedar entusiasmats amb les explicacions tan metafòriques que feia.
Va estar parlant sobre els mestres en el marc d'una ciutat, sobre els nens que creixen i sobre el paper que haurem de tenir nosaltres, com a futurs mestres, en aquest creixement.
Ens va explicar que els veritables estrangers són els nens i que nosaltres serem els guies que faran posible el seu desenvolupament. El fet de crèixer en una ciutat comporta que aprenguem a viure-hi gràcies al conjunt de persones que ens la mostren. Aprendre a viure-hi en la teva ciutat és aprendre a viure en totes les altres ciutats del món.
Ens va comentar l'any cerdà, un projecte que dóna molta importància a les escoles i on es reflecteixen les situacions d'aquestes i de tots els patrimonis culturals.Hem de reconèixer la nostra ciutat.
Els coneixements s'han d'anar a buscar i retornar a l'escola per pair-los, l'escola és el lloc on tornar amb allò que s'ha après. Em de pensar que els nens són curiosos per necessitat i que som nosaltres els que hem d'alimentar aquesta curiositat.
Per això tenim un aliat indiscutible que són les arts les quals generen el plaer de la contemplació. L' arquitectura com la música són les dues arts que vius des de dins. Per acabar va deixar tres punts a tenir en compte:
-Per ser docent cal voler ser sabi.
-Cal posar l'accent en el coneixement.
-Cal dedicar-se amb passió a l'estudi.

Reflexió

La veritat és que escoltar parlar a una persona tant distingida i tant coneixedora del seu treball és un plaer. Les seves paraules estaven plenes de coneixements i sabiduria i el missatge que va voler transmetre va quedar molt clar.
No ens podem conformar amb el que sabem, hem de voler aprendre més i ser uns ambiciosos del saber. Tot el que aprenguem nosaltres és font d'informació per als nens.
Em de construir un món on la conformitat quedi rellevada pel coneixement crític i així, entre tots, podr construir un mòn millor.
Els nens que nosaltres eduquem són el futur i hem de ser conscients de la importància del nostre treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada