Cercar en aquest blog

dijous, 29 d’octubre del 2009

Internet canvia la forma de llegir.. i la de pensar?

Resum

Cada vegada l'ús d'internet és major, ja sigui per escoltar música,vere pel·lícules..Hi ha diferents opinions respecte a l'ús que se li fa, hi ha que pensen que disminueix la capacitat de pensar i altres, en canvi, que augmenta.
NIcholas G. Carr expert en TIC assegura que no pensa com abans per culpa de l'ús prolongat que ha fet d'internet. L'informació que es rep ´s ràpida i en petites porcions.
En canvi, Raymond Kurzweil diu que internet és el primer pas per a integrar la tecnologia en el cos humà i poder augmntar la capacitat cerebral. Ens trovem davant d'un gran canvi de la capacitat humana per tal de llegir i pensar.
La red ha provocat un canvi respecte al tema d'entendre l'informació, h sigut un canvi gran i ràpid. Aquesta alteració ens afecta a tots (joves , petits...).
UN canvi a un mode de lectura superficial.

Opninió personal

Penso que poc a poc estem contruint una societat basada en la comoditat i la facilitat per fer qualsevol tipus de feina. Estem deixant de banda l'esforç, el sacrifici tot el que tingui a veure amb fer treballs durs. Em sembla molt bé que es millori la qualitat de vida peró no a qualsevol preu. No podem arribar a l'extrem de no fer res per nosaltres mateixos, em de ser conscients del perill que aixó pot suposar. Perills com pr exmple: perdre nivell de comprensió lectora, perdre facilitat per pensar per nosaltres mateixos ..
Internet té coses molt bones peró s'han de saber utilitzar correctament, sobretot els nens són els que tenen més facilitats per no veure la realitat tal i com és deixant-se emportar per la curiositat de navegar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada