Cercar en aquest blog

diumenge, 25 d’octubre del 2009

COED 17 D'OCTUBRE

Vam començar la classe prenent apunts sobre sobre l'expressió oral i escrita. Entre altres temes, vam tractar l'ús correcte dels verbs, la correcció ortogràfica, la reesctruturació del text, la puntuació...
Seguidament vàrem parlar sobre els resultats de la prova de català. S'ha de dir que ,en general, els resultats van ser bastant fluixets i que haurem de treballar molt per tal de superar una prova que farem al segon semestre de les mateixes característiques. A diferència de la prova que vam fer, la que farem d'aqui a uns mesos no serà orientativa, per tant haurem de buscar sistemes per millorar. Un sistema podria ser uns cursos que fa la universitat per tal d'ajudar als més necessitats.
Per acabar ens van passar unes preguntes que feien referència a les rondalles i les les llegendes.Un cop contestades aquestes preguntes vam fer una posada en comú.

Reflexió

Penso que aquesta classe ens ha servit, primer de tot, per saber alternatives que podem tenir per tal de millorar el nostre nivell de català. Jo particularment hauré de treballar per posar-me al dia en aquest tema ja que vaig una mica fluix.
Crec que també ens va servir per donar-nos compte de que no podem perdre recursos, a l'hora de parlar català, com les rondalles i les llegendes ja que enrriqueixen espectacularment el nostre idioma.

Aprofundiment

Les rondalles són un patrimoni cultural molt ric que fins fa poc temps es transmetien per via oral. Mossèn Antoni M. Alcover i l'editorial Moll permeteren que en quedés constància escrita i estiguessin a l'abast de tothom que les volgués llegir. Altres autors han fet diverses adaptacions, estudis,...i ara, arriba en un nou format: una rondalla interactiva, a través de l'ordinador, on es veu, s'escolta, es llegeix i s'actua per separat o a la vegada
Enric Valor és un dels nostres més importants escriptors i rondallistes

(Castalla, l'Alcoià, 1911--València, l'Horta, 2000
Rondallista sempre hi havia algú que contava rondalles. Era un divertiment, més o menys, com ara ho és el cinema.
Les rondalles, abans, eren contades en un rotlle de gent, ara és més comú llegir-les als llibres. L'estudi de les rondalles va començar perquè molts escriptors i estudiosos van trovar les arrels de la cultura originària dels pobles en aquestes narracions una cultura que a causa de l'avanç del "progrés" i el despoblament de moltes àrees rurals semblava a punt de desaparèixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada